Kukkoa viinissä on monelle tuttu ruoka, mutta broilerin voi hauduttaa myös oluessa
Tämä broileripata on siitä kätevä, että sen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä.
Herkkusienet voit halutessasi korvata broileripataan vaikka syksyn suppilovahveroilla. Kuva: Sanne Katainen- Kukkoa oluessa
- 4—5 annosta
- Ainekset
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 6 viipaletta pekonia
- noin 700 g broilerin paistileikkeitä
- noin 600 g broilerin koipinuijia
- 1½ tl suolaa
- 1½ tl salviaa
- ¾ tl mustapippuria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 25 g voita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rs (200 g) herkkusieniä
- 1 tlk (3,3 dl) olutta
- 3—4 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 laakerinlehteä
- Koristeeksi
- persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi sipulit. Silppua pekoni.
Kuivaa kanapalat talouspaperilla. Ripottele lihoille molemmin puolin suolaa, salviaa ja pippuria. Kääntele palat sitten vehnäjauhoissa.
Ruskista lihat paistinpannussa voi-öljyseoksessa viitisen minuuttia. Nosta lihat pataan tai kattilaan.
Paista samalla pannulla sipuli- ja pekonipaloja sekä viipaloituja sieniä muutama minuutti. Lisää mukaan olut, anna kiehahtaa ja kaada seos pataan lihojen päälle.
Lisää vesi, liemikuutio ja laakerinlehdet. Kiehauta seos ja alenna lämpöä. Anna ainesten hautua kannen alla noin 45 minuuttia.
Koristele ruoka persiljasilpulla ennen tarjoilua. Tarjoa pata vihreiden papujen ja riisin, uunijuuresten tai kuohkean perunamuusin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
