Kinkku-perunakiusaus
Kinkku-perunakiusaus sopii talviretkille eväsruuaksi, kun sen pakkaa annoksiksi folio-leivinpaperinyytteihin. Termoskassissa nyytit pysyvät lämpiminä parikin tuntia, jos kiusaus on pakatessa kuumaa. Nuotion ritilällä nyytit voi lämmittää.
Ruokaisa, nyyttiin pakattu kinkku-perunakiusaus antaa energiaa ulkoilijoille. Kuva: Jaana KankaanpääKinkku-perunakiusaus
6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- noin 700 g perunoita
- 3 (150 g) porkkanaa
- 1 maustekurkku
- 2 valkosipulin kynttä
- 200 g savukinkkua
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme sipulia
- 2 dl maitoa
- 1 muna
Valmistusohje
Kuori ja raasta kasvikset karkealla terällä tai leikkaa veitsellä suikaleiksi. Kuutioi kinkku ja maustekurkku. Lado uunivuokaan kaikki ainekset kerroksittain. Ripottele perunakerroksille pippurirouhetta ja ripaus suolaa. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos.
Kypsennä 175 asteessa 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka kypsennyksen puolivälissä.
Tarjoa raikkaan kaalisalaatin kanssa.
Jos käytät pakastettua peruna-sipulisekoitusta, niin kypsennykseen tulee varata enemmän aikaa.
Eväsnyytit
Leikkaa nyyttejä varten alumiinifoliosta ja voi- tai leivinpaperista reiluja paloja. Aseta leivinpaperi folion päälle. Jaa kypsä kiusaus leivinpaperin päälle ja sulje nyytti tiiviisti. Kuumana pakattu kiusaus pysyy lämpimänä kylmälaukussa parisen tuntia. Jäähtyneen nyytin voi lämmittää nuotiotulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
