Marinoidut parsat ja bataattivohvelit
Jos kypsennettyjä parsoja jää aterialta tähteeksi, niin marinoi ne seuraavalle aterialle ja tarjoa vaikkapa vohvelien täytteenä.Marinoidut parsat ja bataattivohvelit
4 annosta
Ainekset
- noin 500 g vihreää pikku- eli miniparsaa
Marinadi
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 1 luomulimetin kuori ja mehu
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 rkl hunajaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Vohvelitaikina
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 2 dl maitoa
- 2 dl bataattisosetta (esimerkiksi Bonne)
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl oreganoa
- 50 g voisulaa
Valmistusohje
Keitä parsat napakan kypsiksi. Pikkuparsat kypsyvät näppärästi myös mikrossa parissa minuutissa.
Sekoita marinadiainekset keskenään ja nostele parsojen joukkoon. Pane parsat jääkaappiin maustumaan mieluiten yön ajaksi.
Mittaa kermaviili, maito ja kasvissose kulhoon ja vatkaa munat joukkoon.
Sekoita jauhoihin juustoraaste, leivinjauhe ja mausteet. Vatkaa seos vähitellen nesteeseen vatkaten. Lisää voisula. Anna taikinan turvota hetki.
Paista vohvelit voilla voidellulla vohveliraudalla rapeiksi.
Tarjoa kuumat vohvelit marinoitujen parsojen kanssa ja halutessasi lisänä aiolia eli valkosipulimajoneesia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

