Uuniperuna lohitäytteellä
Pehmeä lohitahna maistuu uuniperunan täytteenä.
Tulinen jauhelihahöystö, lempeä sienimuhennos ja pehmeä lohitahna tuottavat valinnanvaikeutta. Kannattaa maistaa niitä kaikkia uuniperunan kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääUuniperuna lohitäytteellä
Ainekset
- 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti
Lohitahna
10 annosta
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 rasia (200 g) tillituorejuustoa
- 1 prk ranskankermaa (kevyt)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta tilliä
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Pese perunat hyvin. Pistele kuoreen muutama reikä. Nosta perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1 1/2 tuntia. Jos haluat, kääri kypsät perunat alumiinifolioon ennen tarjolle tuontia. Leikkaa perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki.
Hienonna kala haarukalla. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu kala. Anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
