Piparinen puolukkajäädyke
Puolukka-piparkakkujäädyke on joulunajan suosikkijälkiruoka ja siitä mukava, että sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen.
Puolukka-piparijäädykkeen voit valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen joulukiireitä. Kuva: Jaana KankaanpääPiparinen puolukkajäädyke
8–10 annosta
Ainekset
- 3 dl puolukoita
- 3 dl vispikermaa
- 1 kananmuna
- ¾ dl sokeria
- 1 dl (30 g) siirappipiparkakkuja murskattuna
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
Koristeluun
- puolukoita, kinuskikastiketta ja siirappipipareita
Valmistusohje
Survo kohmeiset marjat kevyesti.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Vaahdota muna ja sokeri.
Kääntele puolukat ja keksimurut munavaahtoon. Nostele joukkoon vaahdotettu kerma ja kinuskikastike. Tarkista maku.
Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan. Peitä ja pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään noin tunti ennen tarjoilua. Irrota jäädyke vuoasta upottamalla vuoka hetkeksi lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
