Rapeareunaiset ja suolaiset parmesaanikeksit kruunaavat juustotarjottimen
Parmesaanikeksit ovat juustotarjottimen herkullinen suolainen pala.
Parmesaanikekseissä yhdistyy sekä juusto että keksi, joten ne sopivat mainiosti juustotarjottimelle viikunahillon kanssa. Kuva: Sanne KatainenParmesaanikeksit eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun viikunahilloa. Superhelppo ohje valmistuu käden käänteessä, ja keksit säilyvät jääkaapissa mainiosti jouluun.
Parmesaanikeksit
noin 25 kpl
- Ainekset
- 3 dl (100 g) parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Sekoita juustoraaste ja kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Nosta teelusikalla pieniä kekoja leivinpaperin päälle pellille. Jätä tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Säilytä viileässä, mutta ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa parmesaanikeksit viikunahillon, tai muun juustoille sopivan hillon kanssa.
Vinkki: Voit kokeilla korvata kolmasosan juustoraasteesta aurajuustomurulla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
