Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
Uusi linjasto mahdollistaa entistä suuremmat tuotantomäärät.
Pastalinja käynnistyi Raisiossa ja ensimmäiset tuote-erät ovat lähteneet kauppoihin. Kuva: Raisio OyjRaision uusi pastalinja on valmistunut ajallaan ja saatu käynnistettyä. Ensimmäiset linjastolla valmistettavat Torino-pastat ovat nyt matkalla kauppoihin.
Uusi linjasto korvaa Raision vanhan linjaston ja mahdollistaa entistä suuremmat tuotantomäärät. Linjaston asentaminen kesti kokonaisuudessaan 10 viikkoa. Raision tarkoituksena oli saada uusi linjasto käyttöön jo aiemmin, mutta koronan aiheuttama komponenttipula viivästytti hanketta.
Uutisoimme kesällä laajasta makaronipulasta Suomessa. Pastahyllyt tyhjenivät Myllyn Paras -pastatuotteista, kun Lantmännen Cerealian Hyvinkään tehtaalla tapahtui konerikko, joka keskeytti pastatuotannon. Koneet saatiin tehtaalla käyntiin elokuussa.
Konerikon vaikutukset ulottautuivat myös Raision toimintaan.
”Toimialalla on ollut kesän aikana haasteita pastan tuotannossa, mikä on nostanut Raision Torino-pastojen kysyntää. Harmillisesti kysynnän kasvu osui juuri samaan ajankohtaan pastalinjauudistuksen kanssa. Pastaa oli valmistettu varastoon määrä, jonka arvioitiin riittävän linjaston uusimisen ajan, mutta äkillisesti kasvanutta kysyntää ei voinut kukaan ennakoida. Kauppojen pastahyllyissä on siksi ollut puutteita myös Raision tuotteiden osalta”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Pauliina Öhman tiedotteessa.
Pastan kysyntä on ollut Suomessa tasaista, ja markkinoille on tuotu yhä runsaskuituisempia vaihtoehtoja. Sarvimakaroni on Raision mukaan yhä eniten ostettu pasta.
”Pastamaussa on kuitenkin tapahtunut joitain muutoksia viime vuosien aikana, sillä tummien ja täysjyväisten pastojen suosio on kasvanut. Erilaiset ruokavaliot on otettu nykyisissä pastavalikoimissa paremmin huomioon, ja myös valkoisen vehnän välttelijä löytää pastahyllyltä sopivia tuotteita”, Öhman sanoo.
Öhmanin mukaan huoltovarmuuden kannalta on tärkeää pitää pastan valmistusta Suomessa epävarmassa maailmantilanteessa. Lisäksi kotimaisten tuotteiden kohdalla tiedämme, millaisissa olosuhteissa tuotettua ruokaa syömme.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





