Kauraiset onnenleipäset valmistuvat helposti pikajuurella
Rapeakuoriset onnenleipäset sopivat välipalaksi tai vaikka ruoan kanssa.Onnenleipästen taikina saa oman lisämakunsa pikajuuresta. Tee löysä taikina ja anna sen kuplia muutaman tunnin ajan. Alusta lopuksi taikinaan loput jauhot ja rasva.
Onnenleipäset
18 kpl
- Ainekset
- 5 dl kauramaitoa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1/2 palaa hiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- noin 8 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- Voiteluun
- kauramaitoa
- Pinnalle
- unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kädenlämpöiseen kauramaitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää hiutaleet ja puolet vehnäjauhoista. Anna juuren kuplia pari kolme tuntia. Alusta loput jauhot ja öljy taikinaan. Peitä taikina ja anna kohota hyvin.
Leivo taikinasta peukalon paksuisia, noin 20 cm pitkiä tankoja. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja muotoile kaareviksi hevosenkengiksi. Kohota peitettynä.
Voitele kauramaidolla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä tai hiutaleita. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

