Näin teet kirkkaan jääteen ja siitä vielä alkoholittoman mojiton
Mojito sana on tuttu drinkkinä, mutta siitä voi tehdä myös alkoholittoman version eli niin sanotun mocktailin.
Perusjäätee jalostuu, kun sekoitat mukaan omenamehua ja raikkaita kuplia. Limetit ja minttu saattelevat maun mojiton tasolle.Kesäjanoon on toki parasta vesi, mutta hellehelpotukseksi ja vieraillekin on kiva tarjota jotain hieman juhlavampaa. Kokeile tehdä mojitoa alkoholittomana eli mocktailina.
Mojiton pohjaksi sopii jäätee, johon käyvät kaikki teelaadut. Voit hauduttaa teen tavalliseen tapaan ja jäähdyttää sitten. Mutta saat jääteestä kirkkaan, kun kaadat kylmän veden teepussien päälle kannuun ja annat seoksen olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Makeutukseksi sopii hunaja, sokeriliemi tai erilaiset tummat sokerit.
Makupotkua juomaan antaa sitruuna tai limetti ja yrtit, kuten tässä ohjeessa minttu. Käytä vahvaa minttua, niin saat juomaan enemmän aromia. Myös kesän marjasatoa kannattaa hyödyntää juomasekoituksissa.
Uudet perunat on taattu kesäherkku. Voit tarjota ne vaihteeksi myös jalostettuna salaattina. Satokauden ensimmäiset kantarellilöydöt ja vihreät pavut tuovat ruokaan mukavaa väriä ja maukkautta. Raikas jugurttipohjainen kastike antaa mehevyyttä koko aterialle. Salaatti sopii tosi hyvin grillistä tulevien kalojen tai lihojen rinnalle. Muista tuhlata yrttejä ruokiin runsaasti.
Kesän ensimmäiset marjat sujahtavat suuhun sellaisenaan. Kun satoa riittää enemmän, pyöräytä perheelle iltapäiväkahville ihana vadelmapiiras. Voit tehdä taikinan vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan valmiina vuoassaan. Rahka- ja kermaviilitäytteille antaa vaihtelua uuninkestävä vaniljakreemi.
Jos mieli tekee itse tehtyä hilloketta kesän jäätelöannoksiin, paahtoleivälle tai lettukesteihin, kokeile kuningatarhillosta mariannemurskalla jalostettua ruhtinatarversiota. Suklaan ja mintun ystävät ovat varmasti innoissaan.
Mojitokannu hellejanon helpotukseen
6–8 annosta
Ainekset:
3 limettiä
noin 1 dl mintunlehtiä
3 rkl tummaa ruokosokeria
½ tl vaniljasokeria
5 dl vahvaa teejuomaa
5 dl omenatäysmehua
5 dl kivennäisvettä
Valmistusohje
Pese limetit hyvin. Purista kahdesta mehut ja lohko yksi kuuteen osaan. Kumoa mehut ja lohkot, mintunlehdet ja sokerit suureen kannuun ja murskaa niitä vaikka perunasurvimella.
Kaada joukkoon haudutettu, kylmä, vahva tee ja jäähdytetty omenamehu.
Lisää kivennäisvesi ja jäitä juuri ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
