Herkkujen Suomi katetaan elokuussa pääkaupunkiin
Maakuntien lähiruoka ja olut muodostavat maistuvia makupareja Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma tuo Helsingin ydinkeskustaan yli sata lähi- ja luomuruuan tuottajaa ja valmistajaa.Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma 22.–24.8 tarjoaa laajan kattauksen kotimaisia elintarvikkeita maisteltavaksi tai kotiin vietäväksi. Helsingin Rautatientorilla vietetään samaan aikaan Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita.
Tapahtumat järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti
Viime vuonna suomalaisherkut houkuttelivat paikalle kahden ja puolen päivän aikana yli 60 000 kävijää. Järjestäjien mukaan suosio osoittaa, että suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet lähiruuan omakseen.
Lähiruuan valmistajille pääkaupungin keskustassa järjestettävä tapahtuma on tilaisuus tuoda osaamistaan ja taidonnäytteitään nähtäville. Alueella on vielä muutamia myyntipaikkoja vapaana pk-elintarvikeyrityksille. Herkkujen Suomen yhteydessä järjestetään myös kaupan ja ravintoloiden sisäänostajien ammattitapahtuma, jossa he voivat verkostoitua pienten elintarvikeyritysten kanssa.
http://www.herkkujensuomi.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

