Farmarissa tarjoillaan olympiatason lähiruokaa
Olympiakultamitalisti valmistaa ruokaa messuvieraille lähellä tuotetuista raaka-aineista.Farmari- maatalousnäyttelyssä Seinäjoella päästään lähelle ruokaa. Sen lisäksi, että eläimet ovat käsin kosketeltavissa, myös lautasella olevalle lihalle löytyy alkuperä. Ja tarkasti.
"Keittiössä halusivat oikein listan sonneista, jotka tapahtumaan tulivat tarjolle", kertoo Lakeuden highland -tilan omistaja Kirsi Huhtala. Lakeuden highland on toinen tiloista, jotka toimittivat ylämaankarjan eläinten lihaa Fazerin bistro-ravintolan hampurilaisiin.
Lakeuden highland on Jalasjärvellä ja toinen tila, Riverland highland Kauhajoella, joten burgerit ovat lihan osalta myös aitoa lähiruokaa.
Huhtala kertoo itse ottaneensa yhteyttä Fazeriin, jossa kiinnostuttiin heti yhteistyöstä.
"He ovat olleet hyvin kiinnostuneita lihasta ja sen alkuperästä", Huhtala toteaa tyytyväisenä.
Keittiömestari Tapio Bergström vaikuttaa myös olevan tyytyväinen yhteistyöhön.
"Voin hyvällä omallatunnolla myydä lihaa, kun tiedän mistä se on kotoisin. Mieluummin kerron tarinan eläimestä ja siitä, mitä se on syönyt, kuin totean vaan, että liha tulee tukusta", hän kertoo.
Torstaina lautaselle oli päätynyt Lewis of Lakeus-nimistä sonnia, joka eli elämänsä pääasiassa laitumella.
Yhteistyö on Huhtalan mukaan hyödyksi molemmille. Hyvä ruoka vetää ja toimii mainoksena tilalle, mutta myös tilan vakioasiakkaat ovat päätyneet ravintolaan tutun tilan tuottaman lihan vetämänä.
Lewis of Lakeuden liha on päässyt keittiössä huippuosaaviin käsiin. Keittiömestari Bergström kuuluu Fazer Culinary teamiin ja oli viime vuonna mukana voittamassa olympiakultaa Saksassa järjestetyssä kokkien olympialaisissa.
Kultajoukkueen jäseniä on keittiömestareina myös muilla Farmarin ruokapisteillä valmistamassa ruokaa kotimaisista raaka-aineista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

