Mausteinen sienihillo
Sienihillo on ihana lisuke, jonka voi yhtä hyvin tehdä tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.(noin puoli litraa)
2 dl vettä
1,5 dl balsamietikkaa
2 laakerinlehteä
5 katajanmarjaa
5 maustepippuria
0,75 tl suolaa
5 dl pakastettuja suppilovahveroita (tai 2 litraa tuoreita)
3 salottisipulia
1,5 dl hillosokeria
Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita puhdistetut, pilkotut sienet ja kuoritut, silputut sipulit mukaan kiehumaan. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja säilö sienihillo puhtaisiin hillopurkkeihin.
Sienihillo maistuu esimerkiksi juuresnäkkärin ja mantelijuuston kanssa. Niiden ohjeet löydät Aarteesta 1/2019.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

