Munakokkeli-anjovisleivät
Ruisleipä, kananmuna ja suolakala maistuvat yhdessä. Paista ruisleipä pannulla, levitä päälle kuohkeaa munakokkelia ja anjovisfileitä. Ruohosipuli on jo noussut monin paikoin maasta keväisen vihreänä. Silppua sitä mahdollisimman paljon ruokiin mausteeksi ja koristeeksi.
Ruohosipuli on kevään ensimmäinen yrtti. Lisää sitä runsaasti anjovis-munakokkelileiville. Kuva: Jaana KankaanpääMunakokkeli-anjovisleivät
4 annosta
Ainekset
- 4 ruisleipäviipaletta
- 1 1/2 rkl voita
- 1/2 rasiaa anjovisfileitä
- ruohosipulia
Munakokkeli
- 1 rkl voita
- 4 munaa
- 1 dl kahvikermaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Sekoita munakokkelin munat, kerma ja mausteet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada munaseos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila levyltä, kun seos on hyytynyt, mutta vielä kostean kermaista. Paista leipäviipaleet voissa pannulla. Lusikoi leiville munakokkelia, lisää päälle anjovisfileet kokonaisina tai halkaistuna. Viimeistele leivät tuoreella ruohosipulilla.
Vinkki
Käytä anjovisfileiden tilalla kotimaista, purkitettua järvikalaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
