Italialainen papupata
Tölkeissä myytävät käyttövalmiit pavut ovat kasvispatojen proteiinipommeja. Pata saostetaan soseutetuilla pavuilla ja tarjotaan juustoraasteella ja sitruunalla viimeistellyn paahtoleivän kanssa.Italialainen papupata
Noin 5 annosta
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ¼ (100 g) selleri
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl öljyä
- 5 dl kasvislientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl chilihiutaleita
- 2 tlk (à 400 g) valkopapuja
- 1 tlk (310 g) kikherneitä
- 2 lehtikaalinlehteä
- ½ ruukkua basilikaa
- ¼ ruukkua timjamia
- Lisäksi
- paahtoleipää, voita, sitruuna ja parmesaani- tai pecorinojuustoa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit. Nosta kasvikset kevyesti voideltuun pataan. Lisää kasvisliemi ja mausteet.
Soseuta toinen purkki valkopapuja nesteineen sauvasekoittimella ja sekoita sose kasvisten joukkoon. Nosta pata 175-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.
Valuta ja huuhtele loput pavut. Poista lehtikaaleista ruodit ja revi lehdet paloiksi. Hienonna yrtit. Lisää pavut, lehtikaalit ja yrtit pataan ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
Ennen tarjoamista paahda ja voitele leivät. Raasta päälle reilusti pecorinojuustoa ja hiukan sitruunaa. Nosta leipien päälle papupataa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

