Kaurasämpylät
Kotitekoiset kaurasämpylät maistuvat sellaisenaan, hampurilaisen sämpylänä tai eväsvoileipinä.
Kotitekoiset kaurasämpylät maistuvat sellaisenaan, hampurilaisen sämpylänä tai eväsvoileipinä. Kuva: Jaana KankaanpääKaurasämpylät
8–10 kpl
Ainekset
- 5 dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 9–10 dl sämpyläjauhoja
- 50 g voita
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota noin 15 minuuttia.
Lisää suola, siirappi ja alusta joukkoon jauhot ja pehmeä voi. Kohota. Leivo kohonneesta taikinasta 8–10 pyöreää sämpylää. Anna kohota. Kun painat sormella, niin kohonnut taikina nousee takaisin.
Kypsennä 225 asteessa 15 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
