Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi hauskoina palasina, jotka ovat kuin ceasarsalaatin innoittamia leivoksia
Reseptiin käytettävien paahtoleipien reunat voi kuivata ja käyttää korppujauheena tai krutonkeina salaatissa tai keiton lisänä.
Supersuositusta caesarsalaatista innoituksen saanut matala voileipäkakku tarjoillaan pieninä suupaloina. Kuva: Sanne Katainen- Caesarpalaset
- noin 24 palaa
- Ainekset
- 12 viipaletta vaaleaa, isoa paahtoleipää
- Täyte 1
- 2 kananmunaa (kovaksi keitettynä)
- ½ prk (100 g) raejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- ½ dl parmesaania raastettuna
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- ¼ tl suolaa
- Täyte 2
- 5 anjovisfileetä
- 100 g aiolia eli valkosipulimajoneesia
- 1 prk (200 g) valkosipulituorejuustoa
- muutama tippa tabascoa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 prk (330/170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
- Kostutus
- ½ dl sitruunamehua
- ¼ dl vettä
- ¼ dl öljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Koristelu
- 1 prk (330/170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
- 1—2 ruukkua rooman- eli sidesalaattia
- noin 1 dl parmesaania lastuina
- sitruuna
Valmistusohje
Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. (Kuivata ylimääräiset reunat ja käytä korppujauheena tai krutonkeina salaatissa tai keiton lisänä.)
Tee täytteet. Hienonna kuoritut munat haarukalla. Lisää muut ainekset. Hienonna toisen täytteen anjovikset ja sekoita mukaan loput ainekset, valutetut ravut viimeisenä.
Sekoita kostutuksen aineet keskenään.
Lado puolet leipäviipaleista tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle tarjottimelle.
Sivele puolet kostutusliemestä leiville pullasudilla.
Levitä leiville munatäyte. Lado sen päälle loput leivistä ja kostuta ne lopulla liemellä. Kuorruta leivät raputäytteellä. Kietaise komeus kelmuun ja nosta viileään tasaantumaan mieluiten yön ajaksi.
Leikkaa leipälevy suupaloiksi ja nosta ne tarjoiluvadille. Koristele palat salaatilla, valutetuilla ravuilla, parmesaanilastuilla ja sitruunaviipalepalalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


