Näin käsittelet kovan kurpitsan
Iso kurpitsa haastaa käsittelijänsä. Näillä ohjeilla pärjäät mollukan kanssa.
Kypsennä ylimääräinen kurpitsa keittämällä tai paahda uunissa, soseuta ja pakasta. Kurpitsaa ei kannata pakastaa sellaisenaan. Kuva: Riitta MustonenHalkaise ensin kokonainen kurpitsa. Halkaiseminen voi olla haastavaa, jos kuori on kova. Kaavi sitten rihmat ja siemenet pois käsin tai isolla lusikalla.
Halutessasi huuhtele siemenet ja paahda ne pannulla tai uunissa.
Kypsennä kovakuoriset yksilöt uunissa ja kaavi sitten kypsä hedelmäliha irti kuoresta.
Pehmeäkuorisen kurpitsan voi kuoria raakana perunankuorimaveitsellä.
Kypsennä kuorittu kurpitsa uunissa (noin 200 asteessa), paistaen pannulla tai keittämällä.
Valmista soseesta keittoa, piirakkaa tai tarjoa muusin tapaan.
Lohkot maistuvat lisäkkeenä, paistoksissa tai pataruuissa.
Mausteeksi sopivat inkivääri, kaneli, tähtianis sekä neilikka. Sitrushedelmät taittavat sopivasti kurpitsan makeutta.
Kokonaisena kurpitsa säilyy jopa viikkoja +8 – +12 asteen lämmössä.
Kurpitsat ovat herkkiä etyleenille, joten säilytä ne eri paikassa kuin omenat.
Avatun kurpitsan liha homehtuu ja pilaantuu helposti, joten säilö tai käytä se muutaman päivän aikana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
