Naanleipä
Meilläkin suosituksi tullut naan on alkuaan intialainen leipä. Se on koostumukseltaan ilmava. Taikinaan käytetty jugurtti tekee siitä erityisen pehmeän. Naanleipä nautitaan heti paistamisen jälkeen mausteisten ruokien kanssa.Naanleipä
8 kpl
Ainekset
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- 2 dl maitoa
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- Pinnalle
- 25 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Sulata voi. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jugurtti ja voisula puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty.
Nosta taikinasta puuhaarukalla kahdelle, voidellulle pellille taikinakokkareita. Älä laita leivinpaperia pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä noin 2 mm ohuiksi pisaran tai lehden muotoisiksi leipäsiksi.
Paista 275 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät voisulalla. Tarjoa lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

