Vadelmasima
Yllätä vappuvieraat heleän punaisella vadelmasimalla. Vadelmien tilalle sopivat myös muut marjat tai marjasekoitukset.Vadelmasima
reilu 4 l
Ainekset
- 6–7 dl vadelmia
- 500 g sokeria
- 4 l vettä
- nokare tuoretta hiivaa tai ripaus kuivahiivaa
Valmistusohje
Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon sokeri ja marjat. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta levyltä ja lisää loppu vesi.
Liuota hiiva vesitilkkaan ja lisää joukkoon. Anna juoman käydä peitettynä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
Siivilöi juoma tiheän siivilän tai harsokankaan läpi.
Pullota ja lisää teelusikallinen sokeria ja halutessasi muutama rusina. Anna tekeytyä jääkaapissa 3–4 päivää. Siman käydessä paine kasvaa pullossa. Löysää korkkia hiukan, kun käyminen on alkanut kunnolla.
Vinkki
Voit korvata puolet sokerista fariinisokerilla, mutta lopputulos ei ole silloin heleän punainen. Vadelmien tilalle sopivat myös muut marjat tai marjasekoitukset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

