Kokeile näitä vadelma-juustokakkubrownieita – täydellisiä makeannälkään
Tämä kaunis piirakka sopii juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Juustotäyte tasapainottaa suklaista pohjaa ja hiukan hapokkaat vadelmat viimeistelevät maun.
Kaunis kuin kukkanen. Suklainen kakkupohja saa päälleen juustokakkutäytettä sekä pakastevadelmia. Herkullista! Kuva: Sanne KatainenVadelmaiset juustokakkubrowniet sopivat suklaisesta makeasta innostuvien leivottavaksi ja tarjottavaksi.
Vadelmaiset juustokakkubrowniet
noin 40 palaa
- Ainekset
- 300 g voita tai margariinia
- 6 kananmunaa
- 6 dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- Juustotäyte
- 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Lisäksi
- 2 dl pakastevadelmia
Valmistusohje
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja rasvasulaa. Kääntele tasaiseksi.
Sekoita juustotäytteen aineet keskenään sähkövatkaimella.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja levitä tasaiseksi. Lusikoi juustotäyte päälle nokareiksi ja levitä taikinan joukkoon vetämällä pintaan kuvioita esimerkiksi lusikalla tai syömäpuikolla. Lisää lopuksi pinnalle vadelmia.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Piiras voi jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä rakenne tiivistyy jäähtyessään. Leikkaa ruuduiksi jäähtyneenä.
Vinkki: Säilytä valmiit ruudut jääkaapissa kosteudelta suojattuina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
