Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen
Vispipuuro on välipalaruokien klassikko. Marjoja siihen voi lisätä täysin oman maun mukaan.
Tee vispipuuro eri marjojen sekoituksista, näin syntyy erilaisia makuelämyksiä. Aina herkullinen välipala jääkaappikylmänä maidon kanssa. Kuva: Carolina HusuMarjakimaravispipuuro
- 8 annosta
- Ainekset
- 1 l vettä
- 1 dl puolukoita
- 1¼ dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1¾ dl mannasuurimoita
- 2 dl vadelmia
- 1 dl mustikoita
- 1 tl vanilliinisokeria
Valmistusohje
Lisää kiehuvaan veteen puolukat, sokeri ja suola. Vatkaa mukaan mannasuurimot ripotellen. Anna kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää puuroon vadelmat ja mustikat. Keitä vielä pari minuuttia. Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa sähkövatkaimella ilmavan kuohkeaksi.
Herkuttele jääkaappikylmänä maidon kanssa.
Vinkki! Keitä reilu annos edullista vispipuuroa karviaisista, herukoista, puolukoista, mustikoista tai eri marjojen sekoituksesta. Tee puuro tavalliseen mannaan, kauramannaan tai rukiiseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


