Kouluruuan ammattilainen – ilmoita joukkueesi mukaan kokkisotaan!
Kouluruokakilpailun finaalissa on innovoitu muun muassa ahvenpastaa, porkkanamakkarakeittoa ja paellaa broilerista.
Vuoden 2018 kouluruokakilpailun voittajajoukkue: Anne Kinnunen (vas.), Meerit Kärki ja Leena Koponen Joensuun Enon koulun Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:sta. Kuva: Kimmo Brandt/Kouluruokakilpailu/Continental Foods Finland OyKoulukeittiöiden taitajille järjestetään ensi vuoden alussa valtakunnallinen kokkauskilpailu. Kisaan toivotaan mukaan joukkueita, joilta löytyy rohkeita reseptejä ja uusia näkökulmia kouluruokaan.
Ilmoittautuminen kisaan alkoi tänään, ja se kestää elokuun loppuun. Ilmoittautua voi Kouluruokakilpailun kotisivulla.
Mallia voi ottaa vaikkapa vuoden 2018 finalisteista. He tarjosivat tuomaristolle itämaista kalakeittoa, porkkanamakkarakeittoa, ahvenpastaa, paellaa broilerista sekä parsakaali-mantelikasvispihvejä, basilika-kermaviilikastiketta ja perunasosetta.
Jo viidettä kertaa kilpailua järjestävän Continental Foods Finlandin Brand & Training Manager Jutta Kontinen näkee, että koulukeittiöissä työskentelevät ansaitsevat arvostusta ja itsetunnon kohotusta.
"Heidän rautainen ammattitaitonsa jää usein ravintolakokkien jalkoihin. Vaatimukset ovat hieman erilaisia, mutta osaamisen taso on yhtä korkealla", Jutta Kontinen sanoo.
Työntekijöiden hyvinvointi liittyy kouluruokakilpailun vuoden 2020 vastuullisuusteemaan. Kisan aikana pohditaan muun muassa, kuinka ruokahävikkiä voidaan pienentää tai aterioiden ekologisuutta lisätä.
Kilpailu muistuttaa myös siitä, että lasten ja nuorten maksuton kouluruokailu on elintärkeä monelle lapsiperheelle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
