Kaupoista saa taas kokonaan kotimaista sokeria
Dansukkerin Taloussokeri on toukokuusta lähtien valmistettu kokonaan suomalaisesta juurikassokerista.Taloussokeria, hillosokeria, tummaa muscovadoa... Inari Kettula on markkinoinut suomalaisille erilaisia sokereita kaksitoista vuotta.
Kettulan mielestä sokeri on oiva valmistusaine. Erityisesti hän iloitsee siitä, että toukokuusta lähtien suomalaisille tutuin Dansukkerin Taloussokeri valmistetaan kokonaan suomalaisesta sokerijuurikkaasta.
”Ollaan ylpeitä, että meillä on omaa sokeria, joka on täysin suomalaista tuotantoa”, Kettula kannustaa.
Suomi ei ole omavarainen sokerin suhteen, minkä vuoksi kotimaisen juurikassokerin lisäksi raaka-aineena käytetään ruokosokeria, joka puhdistetaan Suomen Sokerin Porkkalan tehtaalla. Normaalisti nämä sokerit kulkevat tehtaalla samassa materiaalivirrassa, mutta nyt on löydetty ratkaisu siihen, että suomalainen sokeri voidaan pitää erillään.
Moni kuluttaja on Kettulan mukaan ilmaissut tyytyväisyytensä siihen, että sokerintuotanto on tullut takaisin Suomeen – vaikka eihän se täältä mihinkään ollut lähtenyt.
”Kuluttajat eivät ole tienneet, että meillä on edelleen elinvoimainen sokerintuotanto ja juurikkaanviljelijöitä.”
Lue lisää erilaisista sokereista ja sokerin käytöstä perjantaina 27.5.2016 ilmestyvästä Maaseudun Tulevaisuudesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

