
- Lappeenranta
Runsas järvikalatäyte kruunasi uuniperunan – pitkä karjalainen aamiainen jäi kiinnostamaan
Lappeenrantalainen perinteikäs kahvila on luopunut tonnikalasta ja ryhtynyt käyttämään järvikalaa.Uuniperuna järvikalatäytteellä on helppo valinta, vaikka Kahvila Aleksandran ruokalistalla vaihtoehtoja riittääkin. Tarjolla on myös muun muassa lohikeittoa, hampurilaisia ja metsästäjän leipää. Tonnikalasta kahvila on luopunut kokonaan.
Muutenkin lähiruuan tarjontaa on viime vuosina lisätty. Muun muassa kananmunat ja perunat tulevat paikallisilta tuottajilta ja jauhot lähimyllystä, jonka tuotteita kahvilasta voi ostaa myös mukaan. Myös leivonnaisia, kuten jättikokoisia karjalanpiirakoita, myydään paljon asiakkaille mukaan.
Uuniperunalounaan hinta on 13,50. Siihen kuuluu raikas salaattipöytä sekä jälkiruuaksi kakkuja ja kahvia. Annos on oikein maittava ja sopiva kokonaisuus. Täytettä on niin runsaasti, että peruna loppuu jo ennen sitä. Jos jotakin voisi toivoa, niin hieman rapsakampaa kuorta perunaan.
Lappeenrannan torin laidalla jo 20 vuotta toimineen kahvilan tiski notkuu herkkuja. Etenkin täytetyt lepuskat, karjalaiset perinteiset perunaleivät, runsaine täytteineen näyttävät hyviltä vaihtoehdoilta myös kevyeksi lounaaksi.
Erityisen kiinnostavalta kuulostaa Aleksandran erikoisuus: lauantaisin tarjoiltava pitkä karjalainen aamiainen, jonka runsaaseen tarjoiluun kuuluu muun muassa piiraita ja karjalapaistia. Se pitää vielä joskus päästä testaaman.
Kahvila Aleksandra, Lappeenrannassa torin laidalla
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat








