Tänään navetassa, huomenna lautasella
Maatilalla kasvaneet Roosa ja Veera Parvinen syövät vain kotitilan nautaa. "Kyllä kaupan jauhelihan maistaa heti."
Parikkalalaiset Veera (vas.) ja Roosa Parvinen ovat kasvaneet navettatöihin, ja nykyään he työskentelevät kotitilallaan verokortilla. Kuvan lehmä on Kirsikka. Kuva: Lari LievonenParikkalalaiset siskokset Roosa ja Veera Parvinen ovat kasvaneet navettatöihin.
”Tässä on Jessika ja tuossa on Katriina. Nämä ovat kaikki ihan omannäköisiään, että kyllä ne toisistaan erottaa", 15-vuotias Roosa esittelee robottinavetassa, jossa on 130 lypsävää.
Siitä huolimatta siskoksille ei tuota ongelmia, että Jessika tai Katriina voi olla parin viikon päästä paistina pöydässä. Oikeastaan heille ei kelpaa muu kuin kotitilan liha, sillä 15 vuotta perheessä on syöty vain kotitilan nautaa.
”Olemme nirsoja. Kyllä sen heti maistaa, jos ruoassa on kaupan jauhelihaa”, 17-vuotias Veera huomauttaa.
Siskokset viihtyvät kotona ja poistuvat sieltä oikeastaan vain kouluun ja tallille.
Hevosharrastuksesta huolimatta heille maistuu myös meetvursti.
”Olin ennen sitä mieltä, että hevonen kuuluu vain leivän päälle. On se kyllä edelleen hyvää”, Veera toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
