MTV: Monelta pellolta löytyvä raaka-aine kiinnostaa baarimestareita ympäri maailmaa
Kiinnostuksen taustalla on se, että raaka-ainetta on maailman vaikeinta tislata.
Baarimestari Pauliina Marjasen mukaan suomalaiset tuotteet kiinnostavat tällä hetkellä maailmalla, mutta itse Suomea ja suomalaisuutta kiinnostavampana pidetään silti ruista. Kuva: Markku VuorikariJuomapiireissä ympäri maailmaa kohistaan nyt suomalaisesta rukiista, jota pidetään maailman vaikeimpana tislata. Asiasta kertoo MTV.
MTV:n haastatteleman baarimestari Pauliina Marjasen mukaan suomalaiset tuotteet kiinnostavat tällä hetkellä maailmalla, mutta itse Suomea ja suomalaisuutta kiinnostavampana pidetään silti ruista. Marjasen mukaan etenkin viski- ja ginipiireissä ollaan kiinnostuneita rukiin käytöstä ja sataprosenttisesta rukiista valmistetuista tuotteista.
Syynä kiinnostukseen on Marjasen mukaan se, että ruista pidetään maailman vaikeimpana raaka-aineena tislata.
Siitä huolimatta, että ammattilaiset ympäri maailma tietävät rukiin, kuluttajien kiinnostus rukiista tislattuja tuotteita kohtaan on MTV:n haastatteleman Marjasen mukaan täysin riippuvainen kulttuurista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ruis tunnetaan, mutta ei Italiassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
