Tunnetko jo espanjalaiset churrot? Kokeile vapuksi!
Jos haluat vaihtelua vappumunkkeihin, niin kokeile näitä munkkitankoja. Espanjalaiset rakastavat churroja.Churrot kypsennetään uppopaistamalla niin kuin munkitkin. Käytä aina neutraalin makuista öljyä, kuten rypsiöljyä.
Paista churrot valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
On tärkeä, että öljyn lämpötila on juuri oikea. Jos öljy on liian kuumaa, taikina palaa. Jos taas öljy on liian kylmää, taikina imee paljon öljyä. Oikea paistolämpötila on 170 – 180 astetta. Turvallisin vaihtoehto on käyttää mittarina digitaalista paistomittaria, jossa on pitkä johto.
Churrot
Taikina
1 1/2 dl vettä
50 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 munaa
Paistamiseen
1–2 l öljyä
Pinnalle
sokeria tai kanelisokeria
Valmistusohje
Kuumenna vesi, voi ja suola kiehuvaksi kattilassa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilasta.
Kaada taikina kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla kiinteää, sileää ja kovaa. Kaada taikina pursottimeen, jossa on tähtikärki.
Täytä suuri kattila puolilleen öljyä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Pursota taikinasta 15–20 cm:n tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot veitsellä tai saksilla. Paista muutama tanko kerrallaan 4–5 minuutin ajan, kunnes tangot ovat kullanvärisiä ja rapeita.
Varo, ettei öljy kuumene liikaa. Tangot jäävät silloin raaoiksi sisältä, vaikka ne olisivat ruskeita pinnalta. Ota tangot kattilasta reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle valumaan.
Pyöritä churrot sokerissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

