Maaseudulta kaupunkilaisten lautasille Herkkujen Suomessa
Tänään avatussa Herkkujen Suomi -ruokatapahtumassa esitellään maakuntien makuja. Helsingin Rautatientorille on levittäytynyt yli 100 näytteilleasettajaa.Helsingin keskeisin tori vilisee ihmisiä. Ilmassa leijuvat ruuantuoksut houkuttelevat poikkeamaan kojuille. Esittelytiskit notkuvat mitä erikoisempia suomalaisia elintarvikkeita. Mustikkasinappia, punahomejuustoa, silmusalaattia.
Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumakokonaisuus järjestetään neljättä kertaa Helsingin Rautatientorilla.
Ruokatapahtuman pääroolissa ovat maakuntien pienet elintarvikeyritykset.
Viime vuonna Herkkujen Suomi oli Suomen suurin ruokatapahtuma. Rautatientorilla vieraili kahden ja puolen päivän aikana 65 000 kävijää.
Tänä vuonna katoksiin on levittäytynyt 108 näytteilleasettajaa yhdeksästä maakunnasta.
Herkkujen Suomen järjestävät MTK, SLC, Lammin Sahti ja Ruoka-Suomi -teemaryhmä.
Suomenlammas kiinnostaa Helsingissä
Kalliomäen tila Kotkasta on Herkkujen Suomessa mukana neljättä kertaa. Tilan päätuotantosuuntana ovat jo 20 vuoden ajan olleet lampaat.
”Olemme aivan innoissamme taas mukana tapahtumassa. Pääkaupunkiseudulla ollaan hyvin kiinnostuneita lähiruuasta”, kertoo tilan emäntä Viivi Soimes .
Kalliomäen tilalla kasvatetaan suomenlampaita. Soimes ja hänen kihlattunsa Tuomas Mattila haluavat olla mukana säilyttämässä harvinaistuvaa suomenlampaan rotua.
Herkkujen Suomi Helsingin Rautatientorilla 21.–23.8.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

