Runebergintortut
Runebergintorttujen taikinaan voi hyödyntää joulusta jääneitä pipareita tai muita makeita keksejä. Punainen vadelmahillosilmä ja sokerikuorruterengas viimeistelevät helmikuisen herkun.Runebergintortut
6 kpl
Ainekset
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl piparimuruja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 dl kuohukermaa
- 3 rkl vadelmahilloa
Koristelu
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1/2 dl vadelmahilloa
Valmistusohje
Sekoita sulatettu voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita rahka taikinaan lopuksi.
Voitele runebergintorttuvuoat sisältä ja pyörittele piparijauhelmaa sisäpinnalle.
Annostele puolet taikinasta vuokiin. Laita puoli teelusikallista vadelmahilloa päälle. Jaa loppu taikina hillon päälle.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä päälle kiinteää vadelmahilloa keoksi keskelle.
Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Levitä lusikalla tai pursota kuorrutusraitoja marmeladin ympärille.
Ellei sinulla ole korkeita torttuvuokia, niin levitä taikina voideltuun, matalaan uunivuokaan.
Paista ja leikkaa annospaloiksi. Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

