Pekoni-sipulimuffinit ovat täyttävä välipala – maistuvat myös lounasaikaan
Sipuli tuo runsaasti makua suolaisiin muffineihin.
Ruokaisat muffinit kätkevät sisäänsä sipulia, pekonia ja sieniä. Tarjoa leivonnaiset vastapaistettuina. Kuva: Helena Saine-LaitinenPekoni-sipulimuffinit
6 kpl
- Ainekset
- 2 (250 g) sipulia
- 50 g pekonia
- 2 rkl kuivattuja sieniä (suppilovahveroita tai mustia torvisieniä)
- ½ tl rosmariinia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Taikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1¼ dl maitoa
- 1 kananmuna
- 25 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit.
Silppua pekonit. Levitä pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista ne.
Lisää pannulle sipulit ja tarvittaessa tilkka ruokaöljyä. Murustele joukkoon kuivatut sienet ja mausta seos. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Siirrä sivuun jäähtymään.
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää maito, muna ja voisula. Kääntele joukkoon sipuli-pekoniseos.
Jaa taikina paperimuoteilla vuoratun muffinipellin koloihin. Paista muffineita 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti vastapaistettuina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
