Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite
Terästä teeleivät tyrnimehulla ja tarjoa leipästen kanssa kauniin vihreää levitettä.Tyrniteeleivät
(10–12 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeroimatonta tyrnimehua
0,5 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Villiyrttilevite
2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.
Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

