Nakkishaksuka
Kun pilkot makkarat ja nakit pieniksi palasiksi, riittää niistä sattumia suuremmallekin joukolle. Hyvä esimerkki on shakshuka, jonka idea on kotoisin Lähi-idän maista. Peruspannuun voit silputa erilaisia kasviksia ja höystää sen sitten joko nakkipaloilla, paistin jämillä tai uunilohen lopuilla. Rikasteeksi munat pintaan ja vaikka juustokannikka raasteena. Uuniin ja taas on uutta tarjottavaa.
Shakshuka on kotoisin Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Vaihtele aineksia, niin saat hieman erilaisia versioita. Kuva: Sanne KatainenNakkishaksuka
4 annosta
Ainekset
- 200 g nakkeja
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½–1 punaista paprikaa
- 150 g kesäkurpitsaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta myllystä
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tlk (380/230 g) kikherneitä
- 100 g fetajuustoa
- 4 kananmunaa
Päälle
- tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistusohje
Paloittele nakit. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Kuumenna öljy valurautapaistinpannulla ja ruskista makkarat. Lisää kasvikset ja kuullota pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon mausteet ja kääntele hetki. Lisää mukaan tomaatit sekä siivilässä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku.
Kuopaise lusikalla neljä syvennystä, riko niihin munat ja murustele päälle fetaa. Nosta pannu 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä notkeita. Silppua päälle reilusti tuoretta yrttiä.
Vinkki! Jos sinulla ei ole uuninkestävää pannua, siirrä ainekset pannusta laakeaan uunivuokaan ja riko päälle vasta sitten munat ja juusto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
