Uuniperuna sienitäytteellä
Lempeä sienimuhennos maistuu uuniperunan täytteenä.
Tulinen jauhelihahöystö, lempeä sienimuhennos ja pehmeä lohitahna tuottavat valinnanvaikeutta. Kannattaa maistaa niitä kaikkia uuniperunan kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääUuniperuna sienitäytteellä
Ainekset
- 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti
Sienimuhennos
10 annosta
- 5 dl suolasieniä tai pakastettuja suppilovahveroita tai 300 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 25 g voita
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
- 1/2 rkl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Pinnalle
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Pese perunat hyvin. Pistele kuoreen muutama reikä. Nosta perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1 1/2 tuntia. Jos haluat, kääri kypsät perunat alumiinifolioon ennen tarjolle tuontia. Leikkaa perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki.
Hienonna sienet ja sipuli (liota suolasienet ennen käyttöä). Paista voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele sienten päälle jauhot ja sekoita.
Laita timjamin oksat pannulle ja lisää kerma. Anna kiehua kypsäksi ja kunnes seos on muhennosmaisen paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Nosta timjamin oksat pois ja koristele tuoreella timjamilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
