Kasvispiirakka
Hiivalla kohotettu, pizzamainen pohja sopii salaatin kanssa syötävien iltapalapiirakoiden pohjataikinaksi. Täytteeksi hienonnetaan kasvimaan satoa ja lisämakua ja mehevyyttä tuomaan sinihomejuustoa ja pizzajuustoraastetta.
Kasvispiirakkaan voi pilkkoa ja hauduttaa täytteeksi niitä kasviksia, joita kulloinkin on saatavilla Kuva: Jaana KankaanpääKasvispiirakka
uunipannullinen, noin 20 palaa
Ainekset
Pohja
- 2 dl vettä
- 1/2 pak (á 50 g) hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl neljän viljan hiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Täyte
- 4 (noin 300 g) porkkanaa
- 4 (noin 300 g) tomaattia
- 400 g kukka- tai parsakaalia
- pätkä (200 g) purjoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl balsamietikkaa
- 4 valkosipulin kynttä
- 1/2 dl tuoretta basilikasilppua
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- (suolaa)
- 1 pussi (150 g) pizzajuustoraastetta
- 1 prk (3,3 d) ruokakermaa
- 2 munaa
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiutaleet ja vehnäjauhot sekä lopuksi sulatettu voi. Taputtele pohjataikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna pohjan kohota liinan alla.
Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tomaatit. Leikkaa parsakaalin kannat pieniksi kuutioiksi ja kukkaosa pieniksi nupuiksi. Viipaloi hyvin huuhdeltu purjo. Sulata voi pannulla. Hauduta pannulla kasviksia noin 10 minuuttia sekoitellen.
Mausta pannulla oleva kasvisseos ja sekoita joukkoon juustot. Levitä täyte kohonneelle pohjalle. Lisää kerma-munaseos. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
