Ihanan värikäs puuro hirssistä ja porkkanasta – nopea haudutus riittää
Porkkana sopii hyvin yhteen hirssin kanssa.
Iloisen värinen porkkana-hirssipuuro nautitaan marjoilla ja siemenillä höystettynä. Kuva: Carolina HusuHirssin ja maku on melko voimakas. Kun tekee tuttavuutta näiden puurohiutaleiden kanssa, niin aluksi kannattaa lisätä puuroon jokin lisämakua tuova aines. Esimerkiksi syksyn makea porkkana sopii mainiosti hirssipuuroon makua ja väriä tuomaan.
Hirssi-porkkanapuuro
6 annosta
- Ainekset
- 150 g (3 kpl) porkkanoita
- 1 dl vettä
- 1 l kiehu maitojuomaa
- 4 ½ dl hirssihiutaleita
- ½ tl suolaa
- Tarjoiluun
- tummaa sokeria
- kanelia
- marjoja ja siemeniä
- maitoa
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja raasta hyvin hienoksi. Kuumenna vesi ja lisää porkkanaraaste. Keitä noin kolme minuuttia. Lisää maitojuoma ja kuumenna. Vatkaa joukkoon hirssihiutaleet ja suola. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa kylmänä tai kuumana esimerkiksi tumman sokerin, kanelin, maidon, marjojen ja siementen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
