Alkukesän suolainen herkku: Mehevä parsa-pannufocaccia valmistuu helposti
Parsafocaccian voi tehdä joko kahteen pannuun tai yhteen isompaan vuokaan.
Italialainen focaccia on herkullinen vaalea pannuleipä, joka viimeistellään suolahiutaleilla ja rosmariinilla. Kuva: Sanne KatainenTässä focacciassa pintaan painellaan esikeitettyjä parsanpaloja, kirsikkatomaatinpuolikkaita ja rosmariinia.
Pintaan ei laiteta suolahiutaleita, vaan se voidellaan laimealla suolavedellä heti uunista ottamisen jälkeen. Näin suolan määrä pysyy kohtuullisena, mutta leipä saa kuitenkin suolasta makua.
Parsa-pannufocaccia
noin 12 annosta
- Ainekset
- 25 g hiivaa
- 3 dl vettä
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- (½ tl suolaa)
- Pinnalle
- 250 g vihreää parsaa
- 15 kirsikkatomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- (rosmariinia)
- Suolavesi
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja halutessasi suolaa. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina pysyy koossa ja irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia kevyesti jauhotetulla pöydällä.
Nosta taikina kulhoon ja peitä lautasella. Kohota pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvet pois. Paloittele parsat poikittain 2–3 osaan ja esikypsennä keittämällä noin 4 minuuttia.
Vuoraa kaksi noin ø 24 cm kokoista pannua leivinpapereilla. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja muotoile varovasti pannujen kokoisiksi. Paina sormin taikinaan parsoja, tomaatinpuolikkaita sekä halutessasi rosmariinia. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Liuota suola veteen ja sivele sillä focaccia heti uunista ottamisen jälkeen. Focacciat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Vinkki: Kahden pannun sijaan voit käyttää yhtä noin 25 x 35 cm kokoista uunivuokaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
