Vaaleaorakas sopii hyvin wokkiin
Vaaleaorakas on kypsennettävä huolellisesti, jolloin raa'an sienen hieman kirpeä maku häviää.
Inkiväärillä ja valkosipulilla maustetun kasviswokin voi valmistaa myös muista metsäsienistä. Kuva: Vesa-Matti VääräOrakaswokki
(2 annosta)
- Ainekset:
- 3–4 dl vaaleaorakkaan viipaleita (4–5 suurta sientä)
- 2–3 valkosipulinkynttä
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 punasipuli varsineen
- 1 punainen paprika
- Paistamiseen:
- seesamiöljyä
- Kastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruskeaa sokeria tai siirappia
- 1,5 dl vettä
- 1 tl maissitärkkelystä
Valmistusohje:
Puhdista ja viipaloi vaaleaorakkaat. Suikaloi kaikki kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista ensin valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta! Lisää sienet ja paista niitä minuutin ajan. Lisää sitten sipuli- ja paprikasuikaleet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes sienet ovat varmasti kypsiä. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa.
Tarjoa heti jasmiiniriisin kanssa. Ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
