Säästä rahaa grillatessa – poimi vinkit talteen
Aloita grillikausi edullisesti vinkeillä.Pääsiäisen aloittaa monessa kodissa grillikauden. Kun aurinko paistaa, kelpaa grillata. Hintojen nousu mietityttää kuitenkin varmasti monta innokasta grillaajaa.
Ruoan hinnan noustessa ei herkullisesta grilliruoasta joudu kuitenkaan tinkimään. Grillata voi myös edullisemmin ja samalla tehokkaammin.
HKScanin Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen jakoi vinkit kustannusten säästämiseen grillatessa.
1. Valitse grilliin edullisempia ruhon osia
Niiden grillaaminen vie hiukan enemmän aikaa, mutta saat taatusti mehukkaan lopputuloksen. Esimerkkeinä edullisemmista lihoista ovat broilerin koipipalat, koipireisi ja siivet. Edullisempia porsaan lihoja grilliin ovat niska eli kassler, kylki ja ribsit.
Myös jauheliha on edullisempi ja mainio raaka-aine grilliherkuille, kuten hampurilaisille.
2. Hyödynnä tarjouksia
Tarjoukset toimivat usein myös inspiraationa uusien tuotteiden kokeilulle. Tarjoustuotteet ovat usein myös niitä kesägrillaajien suosikkituotteita, kuten esimerkiksi broilerin ja porsaan fileepihvit.
3. Pidä grilli puhtaana
Koska likaisessa grillissä ruoka voi palaa helpommin, on puhdas grilli myös oiva keino säästää rahaa. Mikään ei harmita niin paljon, kun palanut tai muuten pilalle mennyt ruoka.
4. Suunnittele perheen ruokalistat ja ruokaostokset hyvin
Silloin ei tule tehtyä turhia hankintoja ja hutiostoksia. Hyvä suunnittelu vähentää myös ruokahävikkiä ja säästää rahaa.
5. Valmista koko ateria grillissä
Hyödynnä grillin lämpö koko aterian valmistamiseen, jolloin säästyy energiaa. Esimerkiksi hiiligrillissä samalla hiilloksella kypsyy mainiosti makkarat, lihat, kasvikset ja jopa jälkiruoka.
”Usein hiillos on parhaimmillaan silloin, kun kaikki istuvat jo ruokapöydässä”, muistuttaa Järvinen.
6. Palauta mieleen grillauksen perussäännöt ja lue pakkausten ohjeet huolellisesti
Jotta grillistä voi nostaa kesäiseen ruokapöytään aina onnistuneita herkkuja, kannattaa lukea huolellisesti pakkauksissa olevat grillausohjeet. Grilliin soveltuva lihalämpömittari on grillaajan tärkeä apulainen, jolla varmistetaan lihan oikea kypsyys. Muista myös aina kääräistä grillatut lihat folioon vetäytymään ennen tarjoilua.
7. Tee itse
Grillauksen suosion kasvun myötä, meistä suomalaisista on tullut entistä taitavampia grillaajia Tekemällä ruokaa itse, voi säästää myös sievoisen summan rahaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





