Valkosipulisilakat
Monenlaiset kalat ovat tärkeässä osassa perinteistä joulupöytää.
Säätele kastikkeen valkosipulisuutta makusi mukaan. Ruisleipä on aina kalojen kanssa paikallaan. Kuva: Kari SalonenValkosipulisilakat
8 annosta
Ainekset
- noin 600 g silakkafileitä
Mausteliemi
- 5 dl kylmää vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
Kastike
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 ¼ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3—4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Koristeeksi
- ruohosipulia
Valmistusohje
Sekoita mausteliemen ainekset. Upota silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota halutessasi silakoista nahat pois repäisemällä fileet irti nahasta. Valuta fileet hyvin.
Kumoa ranskankerma sekä smetana kulhoon ja mausta seos. Sekoita kaikki ainekset ja nostele fileet maustumaan kastikkeeseen vähintään yön ajaksi.
Koristele kalat tarjolle ruohosipulilla.
Tarjoa kalapöydässä keitettyjen perunoiden tai hiukopalana ruisleivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
