
Laineilla pääsee joulun makuihin – Helsinki-Tallinna-välillä ehtii syödä itsensä pyörryksiin, jos ei malta valikoida
Eckerö Linen juhlapöytä korostaa raaka-aineiden suomalaisuutta.
Alkupalalautasen uutuuksia ovat muun muassa tillisäilötyt juurekset ja leipäjuustosalaatti. Kuva: Riitta MustonenEckerö Linen Finlandia-laivan juhlapöytä on viritetty joulun makuihin jouluaattoon asti. Buffet ei ole yhtä runsas kuin ruotsinlaivoilla, onhan matka-aikakin lyhyempi Tallinnaan, mutta vatsansa saa yhtä täyteen.
Buffetissa keskityn usein alku- ja jälkiruokiin, niin nytkin. Sillejä ei ole kuutta erilaista, kuten kilpailijoilla, mutta kaksikin hyvää riittää. Lohta on kahdenlaista, ja mädit ja katkaravut ovat tarjolla myös joulun alla, kuten aina laivoilla.
Hauska erikoisuus on leipäjuustosalaatti, johon on kuutioitu virolaista mustaa leipää juuston sekaan. Sienisalaatti maistuu ihanan kotitekoiselta ja tillisäilötyt juurekset raikkailta piparkakkumausteella ryyditetyn porsaanfileen kanssa.
Ainoan miinuksen annan keitetyille perunoille, jotka olivat pinnasta kuorettuneet.
Lämpimissä ruuissa on tarjolla tutut joululaatikot ja lipeäkala sekä kinkku. Ja lihapullat, joita pitää kuulemma olla aina ja jotka tällä laivalla tehdään alusta asti itse.
Jälkiruuissa suosikikseni nousivat glögipäärynät ja sitruuna-juustokakku karpalosiirapin kera. Tyrnipannacottaakin oli pakko maistaa, hyvää oli. Käpykakun jätin väliin.
Ilahduttavasti Eckerö Line kertoo suosivansa suomalaisia ruokataloja ja raaka-aineita. Laivayhtiön lupaus on, että raaka-aineista 80 prosenttia on kotimaasta. Kaikki lihat tulevat Suomesta paitsi lammas Uudesta-Seelannista, tosin sitä ei joulupöydässä tarjota.
Buffetin hinta on 42 euroa ruokajuomineen.
Juhlapöytä 24.12.2022 asti M/S Finlandia, Eckerö Line
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







