Kruunaa salaatti vuohenjuustolla – tästä tulee helposti suosikkisalaattisi
Lämmin vuohenjuustokiekko paahtoleivällä tekee salaatista ruokaisan. Nektariinit antavat hedelmäistä raikkautta vihersalaattiin.Nektariini-vuohenjuustosalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 3–4 nektariinia
- 1¼ l erilaisia salaattilaatuja pestynä ja revittynä
- 4 kiekkoa (à 100 g) vuohenjuustoa
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 4 tl juoksevaa hunajaa
- muutama basilikanlehti
- Kastike
- ½ dl tummaa siirappia
- ½ dl balsamietikkaa
- 2 rkl appelsiinitäysmehua
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Sekoita siirappiin etikka ja mehu. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää ne suolan ja pippurin kanssa kastikkeeseen. Tarkista maku. Kastike saa olla makean kirpeää.
Paahda pekaanipähkinät kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Kumoa lautaselle.
Pese ja halkaise nektariinit. Poista siemenet. Leikkaa nektariinit lohkoiksi.
Levitä salaattisikermä annoslautasille tai tarjoiluvadille. Lisää päälle nektariinit.
Paista juustokiekot pannulla nopeasti molemmin puolin ja nosta ne paahdetuille leipäviipaleille. Valuta päälle hunajaa.
Viimeistele salaatti paahdetuilla pähkinöillä ja basilikanlehdillä. Pirskottele päälle kastiketta ja tarjoa loppu erikseen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

