Jäikö juustoa tai juustoraastetta yli? Valmista siitä herkullinen juustopiirakka
Tuhdista piirakasta riittää syötävää useammaksi päiväksi.
Mehevä piirakka kätkee sisäänsä reilusti juustoa, ja siitä riittää usealle syöjälle. Tarjoa piirakan kanssa salaattia. Kuva: Sanne KatainenJos juustoja jää yli, niin kovat juustot voi raastaa ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Juustopiirakan voi valmistaa tällaisesta pakastetusta raasteesta, tai sitä varten voi valmiin raasteen ostaa kaupasta. Makua piirakkaan saa vaihtelemalla eri juustoja.
Juustopiirakka
8–10 annosta
- Ainekset
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kylmää vettä
- Täyte
- 300 g juustoraastetta, esim. emmental-tyyppistä
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- ½ dl ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- salaattisekoitusta
- balsamicokastiketta
Valmistusohje
Nypi voi ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Tee taikinasta kiekko ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pingota leivinpaperi ø 24 cm irtopohjavuoan pohjalle, niin että paperin reunat menevät vuoan pohjan ja reunan välistä vuoan ulkopuolelle. Voitele vuoan reunat.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane leivinpaperi taikinan päälle ja kumoa paperin päälle pussillinen kuivia herneitä. Paistoherneet estävät pohjaa kohoamasta ja reunoja valumasta alas. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Pohjan esipaistuessa valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään.
Poista pohjan päältä paistoherneet ja paperi. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat vuoan ja leikkaat piirakkaa.
Tarjoa piirakan kanssa salaattisekoitusta ja balsamicokastiketta.
Vinkki: Paistoherneitä voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Muuhun ruoanlaittoon niitä ei enää voi käyttää.
Vinkki: Halutessasi voit lämmittää piirakkaa hetken ennen tarjoamista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
