Keitä itse glögin mausteliemi ja virittäydy pikkujouluun
Vaikka kaupan hyllyt notkuvat valmiita glögijuomia, voi jouluisen lämmikkeen keittää helposti itsekin ja virittäytyä joulun odotukseen.Glögin salaisuus piilee mausteissa. Seoksessa tuoksuvat inkivääri, kaneli, kardemumma ja neilikka.
Kotoisat marja ja omenamehut sopivat mainiosti glögin pohjaksi. Mausta mehu valmiilla glögimausteseoksella tai oman maun mukaan tehdyllä sekoituksella.
Kuumenna valmis juoma teräs- tai pinnoitetussa kattilassa, älä kuitenkaan keitä sitä. Vedenkeitin ei sovi glögin kuumennukseen. Kaada lämmin glögijuoma lasimukiin, jotta sen kaunis väri pääsee oikeuksiinsa. Mantelit, rusinat, piparit, juustot sekä pienet suolapalat täydentävät tarjoilua.
Glögin mausteliemi
1 l vettä
2 inkiväärin palaa
2 kanelitankoa
2 rkl kokonaisia neilikoita
2 rkl kardemumman siemeniä
2 dl rusinoita
Keitä mausteita noin 10 minuuttia. Pane kansi kattilan päälle ja anna liemen tekeytyä tunnin verran jäähtyvän levyn päällä. Jäähdytä ja siivilöi. Säilytä mausteliemi jääkaapissa.
Vinkki
Huuhdo kanelitanko ja anna sen kuivaa. Voit käyttää sen uudelleen.
Omenaglögi
10 lasillista
1 l omenamehua
2 dl maustelientä
kuorittuja manteleita
rusinoita
Kuumenna mehu ja mausteliemi lähelle kiehumispistettä. Kaada laseihin, joissa on teräslusikka. Lisää joukkoon manteli ja rusinoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

