Luumumousse piparimurupohjalla
Luumukiisseli kermavaahdon kera on monen perinnejoulun jälkiruokaherkku. Samat maut maistuvat tässä mousseversiossakin, mutta kaupanpäällisinä makuna ovat vielä piparit.
Piparinmuruilla höystetyn luumumoussen kanssa maistuu pikku lasillinen madeiraa tai portviiniä. Kuva: Kari SalonenLuumumousse piparimurupohjalla
noin 8 annosta
Ainekset
- 200 g luumusosetta tai -marmeladia
- ½ dl appelsiinimehua
- 1 prk (250 g) mascarponea
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa
Pohjalle
- 8–16 siirappipiparia
Koristeeksi
- siirappipiparia
- jouluisia strösseleitä
Valmistusohje
Notkista luumumarmeladi appelsiinimehulla. Lisää mukaan tuorejuusto ja sokerit.
Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma. Tarkista haluamasi makeusaste.
Murenna siirappipipari tai kaksi annosmaljan pohjalle. Lusikoi tai pursota luumumousse päälle ja korista piparilla ja joulutähtiströsseleillä. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki
Mausta luumusose tilkalla rommia tai mantelilikööriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
