Palkittu Kyrö toi markkinoille uuden ruisviskin – maltaita savustetaan liperiläisessä riihessä vuorokauden ajan
Kyrö Distillery Company julkisti viikonloppuna uuden Kyrö Peat Smoke -viskin.Useita palkintoja juomillaan kahminut Kyrö Distillery on julkistanut viikonloppuna pidetyn Kyröfest-festivaalin yhteydessä uuden ruisviskin.
Tuore Kyrö Peat Smoke -viski saa makua liperiläisessä riihessä 24 tuntia savustetusta täysjyväruismaltaasta. Savustukseen käytettävä turve on suomalaiselta turvesuolta kerättyä makean veden turvetta.
Kyrö Peat Smoke yhdistää suomalaista savustusperinnettä sekä skotlantilaista turveviskiperinnettä. Suomalainen makean veden turve tuo juomaan kuitenkin ominaisen maun verrattuna skotlantilaiseen turpeeseen.
Kyrö kuvailee viskin savuisuutta pehmeäksi. Tuoksussa löytyy suon, kypsien omenoiden ja hunajan aromeja. Mausta voi löytää ruismaltaan makeutta, sitrusta, lämmintä mausteisuutta, kosteaa savuisuutta ja mehiläisvahaa.
Kyrön tapahtumista ja kotimaan markkinoinnista vastaava viestintäpäällikkö Reija Penttinen kertoi viime viikolla pohjoismaisen viskin olevan nosteessa maailmalla.
”Kotimainen viski ja pohjoismaalainen viskintuotanto alkavat olla maailmalla houkuttelevia. Uskon, että niiden merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään”, Penttinen sanoi.
Kyrö Peat Smoke on palkittu jo ennen julkaisuaan vuoden 2023 IWSC-kilpailussa hopeamitalilla. Kyrö Peat Smoke on saatavilla Suomessa Alkon tilausvalikoimassa, ravintoloissa sekä laivaliikenteessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






