Pätkis-ruudut
Pätkis-patukoista saat hienon mintunmakuiset suklaaruudut, jotka kruunaa tummasuklaakuorrutus ja värikkäät nonparellit.Pätkis-ruudut
noin 12 palaa
Ainekset
- 150 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 (à 18 g) Pätkis-patukkaa
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 3 kananmunaa
Kuorrutus
- 100 g voita tai margariinia
- 200 g tummaa suklaata (esimerkiksi taloussuklaata)
Koristeeksi
- strösseleitä ja nonparelleja
Valmistusohje
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) rutistetulla leivinpaperiarkilla. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata rasva leivontakulhossa mikroaaltouunissa pienellä teholla kuvun alla tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Ole tarkkana, ettei kaakaojauhe jää paakkuiseksi.
Rouhi suklaapatukat tai leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita suklaat, jugurtti ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Piirakka on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
Nosta piirakka jäähtymään ja tee sillä aikaa kuorrute.
Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele tumma suklaa ja kumoa palat kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja nosta kattila pois liedeltä.
Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla ja strösseleillä. Leikkaa piirakka annospaloiksi.
Vinkki: Jos haluat jättipiirakan, tee kaksinkertainen taikina ja paista se leivinpaperin päällä uunipannulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

