Paahdetut rakuunaporkkanat
Jos löydät porkkanasta perusoranssin lisäksi myös keltaisia ja violetteja versioita, nappaa ne joulupöydän erikoisuuksiksi. Rakuunaöljyllä siveltyinä ja napakoiksi paahdettuna porkkanarivistö ilahduttaa herkuttelijoita. Jos mukana on pieniä lapsia, kannattaa valkosipulilla ja sitruunalla maustettu fetakastike tarjota erillisestä kulhosta.Paahdetut rakuunaporkkanat
6 annosta
Ainekset
- 1 kg väriporkkanoita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl valkopippuria rouhittuna
Kastike
- 1 pala (200 g) fetaa tai salaattijuustoa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Tee ensin kastike maustumaan. Murustele fetapala kulhoon sormin tai käytä haarukkaa. Sekoita joukkoon kermaviili. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja mausta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään vartin verran. Tarkista maku.
Pese porkkanat hyvin juuresharjalla, kuivaa, poista kannat ja leikkaa halki pituussuunnassa. Kumoa porkkanat leivinpaperoidulle uunipellille.
Sekoita öljyyn sokeri ja mausteet. Kaada seos porkkanapellille ja möyhi ainekset sekaisin. Levitä porkkanat pellille tasaiseksi kerrokseksi.
Kypsennä porkkanat napakan kypsiksi 225 asteessa, koosta riippuen noin 25 minuuttia. Siirrä porkkanat tarjoiluvadille ja koristele kastikeraidalla ja siemenillä. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Rakuunaporkkanat maistuvat kinkun, kalkkunan ja broileriruokien lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

