Piparjuuri-valkosipulisilakat
Silakat taipuvat monien erilaisten liemien marinoitaviksi. Vaihtele liemen etikoita, sokereita ja mausteita. Anna kastikkeeseen makua tuoreilla yrteillä tai vaikka piparjuurella ja valkosipulilla.Piparjuuri-valkosipulisilakat
8–10 annosta
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- Etikkaliemi
- 5 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
- Kastike
- 2 dl aiolia eli valkosipulimajoneesia
- 3 rkl piparjuurta raastettuna
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- basilikaa
Valmistusohje
Lado silakat laakeaan astiaan. Sekoita etikkaliemen ainekset keskenään ja kaada silakoiden päälle. Anna tekeytyä liemessä jääkaapissa yön ajan.
Valuta silakat liemestään. Irrota fileet nahasta.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Lado puhtaaseen lasipurkkiin vuorotellen fileitä ja kastiketta. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Koristele silakat basilikalla ja nauti ne joko perunoiden kanssa tai hapankorpun päällä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

