Lohipatee
Patee-sana ruoka-aineen perässä herättää monessa huokauksen. Suotta, koska kysymys on oikeastaan murekkeesta, joka valmistetaan vuoassa. Kypsentäminen vesihauteessa tarkoittaa, että nostat pateevuoan sitä suurempaan vuokaan, jossa on vettä. Lempeässä vesikylvyssä ruoka kypsyy maltillisen tasaisesti.Lohipatee
8–10 annosta
Ainekset
Vuoan vuoraukseen
- noin 400 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
Mureke
- 500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
- 2 valkosipulinkynttä, kuorittuina ja silputtuina
- 1 rkl suolaa
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ dl perunajauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1 tlk (2 dl) kuohukermaa
Valmistusohje
Leikkaa filee(t) ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pitkänomainen voideltu uunivuoka (1 ½ l) ehjimmillä ja kauneimmilla kalaviipaleilla.
Jauha massaan loput kalapalat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon mausteet, perunajauhot, munat, ranskankerma ja kerma.
Kaada massa vuokaan ja nostele päälle vuorauskalojen liepeet.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 200 asteessa noin tunti.
Nosta patee jäähtymään ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja yrteillä.
Kastikkeeksi sopii ranskankerma, jonka notkistat sitruunamehulla, maustat tillillä ja rikastat mädillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

