Suomalainen siipikarjanliha ponnistelee eteläkorealaisten suosioon valttinaan vapaus antibiooteista ‒ myös kauratuotteille saattaisi olla kysyntää
Suomalainen delegaatio kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallion johdolla vieraili Etelä-Koreassa 6.‒9. kesäkuuta markkinoimassa suomalaista siipikarjanlihaa.Suomalainen antibioottivapaa siipikarjanliha ja kauratuotteet kiinnostavat eteläkorealaisia. Mahdollisuudet prosessoidun kanan tuomiselle maahan ovat hyvät, mutta lupien saamiseen menee vielä aikaa, MTK toteaa tiedotteessaan. Suomalainen siipikarjanliha sai tämän vuoden alussa vientiluvan Etelä-Koreaan.
MTK:n edustajat olivat mukana suomalaisen siipikarjanlihan markkinointimatkalla Etelä-Koreassa maa- ja metsätalousministeriön, Atrian, HKScanin, Business Finlandin sekä ulkoministeriön edustajien kanssa 6.‒9.6.
Matkan ohjelmassa oli mediatilaisuus, johon osallistui johon osallistui noin 60 median edustajaa sekä maassa toimivia asiakkaita.
Myöhemmin MTK:n, Atrian ja HKScanin yhteishaastattelussa tuli esiin muun muassa se, miksi suomalainen siipikarja ei kilpaile massatuotantomaiden sekä niiden hinnoittelun kanssa. Suomen delegaation mukaan tarkoitus on tarjota kestävä vaihtoehto siipikarjatuotteille Koreassa.
Viennin lisäämiselle Etelä-Koreaan on mahdollisuuksia. Kyse on valtiosta, jonka kanssa on helppo toimia ja joka tuo ison osan ruuastaan ulkomailta, MTK toteaa.
Etelä-Korea on Suomelle tärkeä kauppakumppani elintarvikeviennissä. Maahan viedään siipikarjanlihan lisäksi muun muassa sianlihaa sekä mylly- ja meijeriteollisuuden tuotteita.
Koronapandemiasta huolimatta Suomen elintarvikevienti Etelä-Koreaan kasvoi viime vuonna 29 prosenttia lähes 30 miljoonaa euroon.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

